Färgtornet (3-5 år)

En dag på Färgtornet startar vanligtvis utomhus på vår underbara gård med gungor, klätterställningar, sandlådor och  fina vägar för små cyklister. På gården finns också ett kuperat skogsparti dit barnen kan gå och utforska naturen. På vintern finns här en fin pulkabacke.

Under förmiddagen samlas vi i smågrupper och påbörjar dagens arbetspass. Inomhus kan barnen välja bland Montessori-material liksom andra pedagogiska material eller välja att jobba i vår konstateljé. Våra lokaler är helt möblerade utifrån barnen – med allt material tillgängligt när de är redo att utforska. Utomhus ordnas grupplekar eller små skogspromenader för de barn som väljer att vara ute.

Före lunch avslutar barnen sina arbeten, dukar sin bordsplats och går till sin samling. Varje dag har samlingen ett givet tema som sång, musik, lek, klura med bokstäver och andra aktiviteter. Efter samlingen är det dags för lunch, som avslutas med att barnen dukar av och diskar efter sig för att därefter gå ut på gården. Mellanmålet äter vi utomhus om vädret tillåter.

Några gånger i månaden beger vi oss till skogs för att utforska natur och miljö. Vi gör även utflykter till närliggande parker som Rådsparken och träffar alla djur. Vi åker också på upptäcktsfärd med buss ibland, till platser en liten längre bit bort.